POLARTIC 2018, La Vall de Núria ens captiva.

Aquest dissabte ens estrenàvem!

Sempre hi ha una primera vegada i en el meu cas era professional, mai havia locutat en terreny nevat.
La Vall de Núria acollia prop de 300 participant entre participants en les curses de snowrunning amb 12km i 6km si no que també hi havia l’opció canicrós, amb 30 participants i amb la mateixa voluntat, gaudir.

BESTTRAIL ja tenia l’experiència d’altres anys i volia millor la seva producció hi ho varen fer.
Amb dispositiu adaptats a les possibilitats que t’ofereix el cremallera, tot el que l’staff va pujar a la Vall estava mesurat gram a gram, caixa per caixa. Un inventari logístic aplicat a les mil meravelles.
Amb tot i les condicions hi havia la certesa de què un esdeveniment esportiu es pot realitzar en condicions hivernals i prendre’n part va ser un luxe i alhora un aprenentatge molt positiu.

Tinc la gran sort d’estar envoltat en aquest staff de gent apassionada de la muntanya i de la vida per suposat, la gran majoria d’ells/es tenen una trajectòria que els permet professionalitzar el seu servei o per el que se’ls encomani el seu treball. Una mica com amb els fotògrafs i també com no, amb els speakers.

El format era córrer per la neu hi ho podies fer amb el teu gos o gossa. Un total de 30 participants al canicros i uns 230 romans que, equipats amb grampons, roba tèrmica i llum frontal havien de superar els 12km o els 6km que tenien per damunt i per avall, perquè una mica ja era això, córrer per la muntanya però damunt la neu.

I si parlem d’aquesta, hi havía un ventall d’estats de la neu i dels gruixos o compactacions a diferents altituds o terrenys que feien estar alerta constantment als participants.

Dedueixo que aneu veient les fotografies que adjunto a la crònica i enteneu part del que intento argumentar.
El David Rueda, el Jordi Santacana i el Marc Sixto eren els fotògrafs oficials de la cursa i puc assegurar perquè n’he vist alguna en petit comitè, que el seu treball és d’una excel·lència total. Uns màsters!

Les podeu veure totes al web https://www.polartic.cat/  no tardarán gaire en publicar-les totes.

Aquí teniu les classificacions: https://drive.google.com/drive/folders/1LCVQgu9RQHZ2G874MD4U-An4aQncTUMN

El dijous a l’espai Temps de Neu del canl Esport3 podreu veure el reportatge i la visió del Jordi Gil, presentador del programa i participant de la Polartic 2018 que amb la seva cam on board i els càmeres que tenia a la seva disposició segur que editaran un reportatge força guapo.

Dir-vos que va ser especial en tots els sentits,vaig viure per primera vegada una petició de matrimoni d’un corredor a la seva parella. Podeu creure’m, va ser emocionant.Una experiència inolvidable que perdurarà en la memòria dels qui la vàren viure i dels que la vàren fer posible.

Davant mateix del Santuari de la Vall de Núria el nostre micro va possar veu a una tarda nit màgica i plena d’amor.

Gràcies BESTTRAIL i com no, fins sempre romans Polartics!