5 CIMS, un carrerón!

Dissabte 30 de setembre teníem la sort de locutar per primera vegada la 5 CIMS, enguany amb sortida i arribada des de Breda (La Selva-Girona).

Les imatges que veureu incrustades a la crònica són obra de Jordi Santacana.
De nou amb l’staff de BESTTRAIL vivíem una jornada completa i molt ben organitzada.
Abans de res dir que ni el sabotatge de l’avituallament del Turó de l’Home va impedir celebrar la cursa amb normalitat.
Sí, algú amb molta mala folla va voler que els participants que havien de fer cim al pic més alt del Montseny es quedessin sense l’anhelat avituallament. BESTTRAIL va reaccionar a temps i ràpidament i abans de donar el tret de sortida de la distància llarga de 49km ja tenien suplantat el contingent per a poder satisfer les necessitats dels corredors/es.
Capacitat de reacció a part, aquesta va ser l’únic però de la prova i com explico molt ben gestionat per la direcció de cursa.

Anem a les curses, que hi ha tela per tallar i molta llebre i més senglar.
A les 08:00h. Sortida de la 49km amb 165 participants que tenien 9 hores per a completar el recorregut. Doncs patam! Amb aquest timming varen tenir temps més que suficient per a córrer i no fer tard.

Moltes cares conegudes, corredors/es que d’alguna cursa o altre et recorden. Això és posa bé i més amb la sortida de la distància 24km on també hi teníem molts saludats i romans coneguts, de la mateixa manera i amb igual satisfacció despedíem aquests i als participants de la distància 17km.

551 inscrits feia creure que no hi cabíem a la Plaça de la Vila de Breda, just al costat de l’església de Sant Salvador amb el seu imponent campanar. Un encert el canvi d’ubicació i de localitat de trasllat des d’on celebrar aquesta  edició de la 5 CIMS.

Cares conegudes i d’altres que s’afegien a l’staff BESTTRAIL, cada vegada en són més i cada cop que algú s’hi incorpora augmenta el nivell de la feina feta. La maquinària dels de Mataró quan és posa en funcionament et recorda que hi ha molta bona feina feta al darrera i que arribar al dia de l’esdeveniment no és tan senzill com pot semblar.


Si hem de parlar dels tres recorreguts, lògicament ho fem sabent quin terreny teníem per davant.
El Parc Natural del Montseny té màgia, és una de les muntanyes o serralada que més conec i alhora a la que més hi he descobert infinitat de racons i indrets naturals increïbles.

Però no era jo sol qui és coneixia part del recorregut sinó que molts eren assidus a entrenar i gaudir de l’entorn de la muntanya reina del Prelitoral Català.

Era un dia estrany, l’endemà Catalunya seria a la portada de mil mitjans de comunicació, dissabte era dia de reflexió si és que hi havia alguna cosa a reflexionar. Tot pintava a jornada apoteòsica i així va ser.

Rascades i algun turmell torçat però poca cosa més, no era una cursa amb curses entres les crestes. Era dificil fer-se mal però alhora no et podies despitar si no et desfonaves tot pujant el Turó de l’Home, Les Agudes o al Castell de Montsoriu.

Era precisament al Castell on molts patien l’esforç i notaven la forta pujada al mateix, per sort i teníem els millors fotògrafs per immortalitzar el pas de tots ells/es.


Idíl·lic el lloc, descomunals les vistes i com no uns participants que cada vegada millor preparats afronten un repte i en surten victoriosos. Tenen molt de mèrit els que varen fer podi i alhora els que s’hi van quedar a les portes d’assolir-ne algun. El podi anava car doncs hi havien espases reconegudes i que vendrien la victòria a un preu molt alt o millor dit, si volien guanyar havíen de buidar-te completament.


Corriols de pujada i de baixada, senders amb increïbles panoràmiques, racons per descobrir i que el ritme de cursa et privava d’aturar-te per a no perdre més temps. Inclòs una fina pluja que va anar bé en algun moment de la prova tot i que va durar realment poc però que apareix a l’hora justa de desmontar el village.

Aquí teniu els guanyadors/es:

49k MASCULÍ

1ºMARC CARÓS SANTACREU

2º MIGUEL ANGEL GONZALEZ

3ºMARTÍ GUTIERREZ

49K FEMENÍ

 AIDA PEREZ

 NÚRIA HOSPITAL

 LAURA ESTORCH

24K MASCULÍ

1ºXAVI PRIMS

2ºMANEL AMOR

3ºCARLES FERNANDEZ

24K FEMENÍ

 ANNA ROVIRA

 CRISTINA MORENO

 NÚRIA TORRENTÀ

17K MASCULÍ

1ºALBERTO GUTIERREZ

2ºXAVIER SEBASTIÀ

3º CARLOS GATÓN

17K FEMENÍ

 JENNY ARASIL

 AITANA FERNANDEZ

 CRISTINA FUENTES

La resta de classificacions les trobareu al següent enllaç:  https://app.evorama.com/es/live/5-cims

Un dia d’aquells que entreveus serà gran per la quantitat de fotògrafs desplaçats i contractats per l’organització. El mestre Jordi Santacana, el Boig de la Muntanya, el gran Lluís Galí. el David Rueda que és un dels millors film maker que tenim a Catalunya i en Marc Sixtophoto.

Casi !

Compartiré les primeres imatges que s’han publicat, però estigueu alerta perquè n’hi hauran per a tots/es i de tots els angles i localitzacions possibles. Com sempre gràcies per acostar-nos més a la cursa als que quedem a l’arribada i ens perdem íntegrament la prova.

Creiem que ens hem fet a la 5 CIMS, no em va costar gaire posar-me a la seva gent a la butxaca i la població de Breda amb el seu alcalde, Dídac Manresa al capdavant ens van facilitar la feina moltíssim.

Gràcies BESTTRAIL!
Gràcies Breda!

Fins sempre “romans”!

PD: Hem avançat la crònica tant com hem pogut, el cap de setmana seguia amb un diumenge 1 d’Octubre que passarà a la història com el dia que el poble català deia prou!

Aqui teniu el video oficial de la 5 CIMS 2017